Login

BRANCHE

Sti: BRANCHE  Print
Den grafiske branche
Den grafiske branche fremstiller trykte og elektroniske medieprodukter såsom bøger, blade, reklamer, etiketter, plakater, emballage og løsninger til internettet samt service omkring distribution og logistik.
Virksomhederne spænder over kreativt grafisk design, prepress, tryk og bogbind med en lang række forretningsmæssige specialer og nicher.
Branchen er præget af mange mindre og mellemstore virksomheder, men der findes også store virksomheder.
Trykte og elektroniske medieløsninger smelter sammen eller kører parløb, og den udvikling indretter den grafiske branche sig efter. Såvel trykte som elektroniske medieløsninger er i dag en naturlig del af den grafiske branches forretningsområde.
Den grafiske branche er kendt for at være på forkant med teknologien, og frem for alt kræves medarbejdere med de rette kompetencer både inden for traditionelle grafiske fag, men også it samt kommunikation i bredere forstand.
Derfor har vi de senere år set en konsolidering af branchen i retning af større og stærkere grafiske virksomheder, der har benyttet udviklingsprocessen til at investere, rationalisere og effektivisere for at opnå højere produktivitet, produktkvalitet, viden og ser­viceniveau end nogensinde før.