Login

NYHEDER

Sti: NYHEDER  Print
Ny brancheforening skal samle hele kommunikations-Danmark
(18.05.15) Grafiske virksomheder, bureauer, distributører, medieproducenter, emballagevirksomheder og andre virksomheder inden for den samlede kommunikationsbranche får nu deres helt egen brancheforening.
Læs mere her
Reklameafgiften er nu stendød
(11.05.15) Den grafiske branches massive indsats mod reklameafgiften har båret frugt. Den nuværende regering har meldt ud, at den ikke ønsker at indføre reklameafgiften.
Læs mere her
23-årig designtalent vandt kiks og 15.000 kr.
(08.05.15) Den 23-årige Grafisk Design-studerende Lauritz Hansen ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole blev vinder af Oreos landsdækkende designkonkurrence. Med sejren følger stort banner på Højbro Plads, 15.000 kroner og et års forbrug af af de sorte kiks.
Læs mere her
Danmark læser miljøvenlige bøger
(20.04.15) Når den store Danmark Læser Dag afholdes den 23. april, så er det med miljø- og CSR-ansvarlige bøger. Den grafiske branche står i spidsen for CSR-initiativet.
Læs mere her
Nordisk FESPA-kongres i København
(25.03.15) Der var rig mulighed for at netværke og få inspiration på Axelborg, da de fire nordiske FESPA-organisationer holdt fælles kongres.
Læs mere og se billeder her
Nu lukkes momsfinten for magasinudgivere
(11.03.15) Magasinudgivere har i årevis fået indirekte statsstøtte i form af momsfritagelse, fordi de flytter produktionen ud af landet. Momsfinten stopper nu, og magasiner produceret i Danmark får fair konkurrencevilkår
Læs mere her
GA forsvarer den kommercielle ytringsfrihed
(03.03.15) Den kommercielle ytringsfrihed er under pres. Både i Danmark og i Europa. Der ses flere og flere eksempler på forsøg på at indskrænke ytringsfriheden, når det gælder virksomheders mulighed for at markedsføre sig. Det går GA nu sammen med en lang række andre organisationer fra hele verden om at bekæmpe.
Læs mere her
Magasinmomsen kører som planlagt i Folketinget
(18.02.15) GA’s kamp for at udligne fordelen ved at sende magasiner til tryk uden for EU er nu gået i proces i Folketinget. Efter at have brugt det meste af 2014 på dialog med Folketingets partier glæder GA sig over, at kampen bærer frugt.
Læs mere her
Reklameafgiften er snart fortid
(18.02.15) Forhandlingerne om afskaffelsen af reklameafgiften nærmer sig sin afslutning. De fire partier bag afgiften, Socialdemokraterne, Radikale, Enhedslisten og SF, er stort set enige om, hvor finansieringen skal findes henne. Nu står blot detaljer tilbage, før forhandlingerne endeligt kan afsluttes.
Læs mere her
Grafisk iværksætteri i bedste sendetid
(10.02.15) DR1 planlægger at sende en serie om iværksætteri, hvor danske iværksætteraspiranter skal fremlægge deres forretningside for et panel af fem risikovillige investorer.
Læs mere her
Nu lukkes momshullet
(30.01.15) Lovforslaget mod momsfritagelse på magasiner trykt uden for EU er fremsat og ventes vedtaget inden for få måneder
Læs mere her
Mediegrafikeruddannelsen reddet fra forringelser
(30.01.15) Det er lykkedes GA og Grafisk Uddannelsesudvalg at afværge en kraftig forringelse af mediegrafikeruddannelsen i forbindelse med den kommende reform af erhvervsuddannelserne.
Læs mere her
Arbejdstilsynet kommer på besøg
(30.01.15) Som led i en særlig indsats over for ”tekstil- og papirindustrien” vil Arbejdstilsynet besøge en række virksomheder. Selvom der er tale om forebyggelse, kan besøgene ende med både påbud og forbud.
Læs mere her
Danmark læser ... for lidt
(30.01.15) Kulturministeriet vil have os alle til at læse mere og har indledt en kampagne ved navn Danmark Læser – ikke for at få os op af lænestolen, men for at få os til at tage en bog med, når vi synker derned. GA er officiel samarbejdspartner på kampagnen.
Læs mere her
Ny drejebog om CSR
(30.01.15) Erhvervsstyrelsen har netop udgivet en drejebog om CSR, der kan bruges som et godt supplement til den grafiske branches eget CSR-kodeks og de tilhørende værktøjer. I drejebogen beskrives også ti virksomhedscases.
Læs mere her
Nye fotografer viser, hvad de kan
(30.01.15) Seks forskellige nationaliteter er repræsenteret, når 13 nyuddannede fotografer den 6. februar holder fernisering i Aarhus. Et arrangement som GA er med til at sponsorere.
Læs mere her
DM i skills satte nye standarder
(12.01.15) Årets store uddannelsesbegivenhed DM i Skills blev det hidtil største og flotteste, da det løb af stablen i Bella Center i København. Hele 68.000 besøgende var med til at sikre publikumsrekorden ved dette femte DM for elever på erhvervsuddannelserne.
Læs mere her
Refusion af udgifter ved elevers kostophold
(09.01.15) Fra 1. januar 2015 får arbejdsgivere ret til refusion af udgifter i forbindelse med elevers ophold på kostafdelinger under skoleophold.
Læs mere her
Stigende priser på brugte trykplader
(09.01.15) Den øgede aluminiumsefterspørgsel resulterer i stærkt stigende priser på brugte aluminiumsplader. I GA's aftale med Stena Recycling er der pr. januar sket endnu en opjustering af priserne.
Læs mere her (kræver login)
Vil sikre borgernes ret til selv at vælge
(16.12.14) Keep Me Posted er en ny europæisk kampagne, der skal sikre borgernes ret til selv at vælge, om de skal modtage vigtige oplysninger på papir, digitalt eller begge dele - uden at de skal kunne blive straffet for deres valg.
Læs mere her
Regeringen vil nedlægge reklameafgiften
(10.12.14) Regeringen erkender nu, at indførelsen af den omstridte afgift på reklametryksager vil få alt store og voldsomme konsekvenser. Derfor har regeringen valgt at trække i håndbremsen og tager nu – med skatteminister Benny Engelbrecht i spidsen – de afgørende skridt for at nedlægge afgiften fuldstændig.
Læs mere her
Stor interesse i konference om reklameafgift
(03.12.14) Onsdag d. 26. november holdt GA og HK/Privat fælles konference om reklame-afgiften og dens konsekvenser i Fællessalen på Christiansborg. Omkring 100 var mødt frem for at deltage på dagen
Læs mere og se billeder fra konferencen
Samhandelsbetingelser for hosting-ydelser
(03.12.14) GA's eksperter har udarbejdet et forslag til samhandelsbetingelser, som er udformet med henblik på kreative virksomheders tilbud om hosting-ydelser.
Læs mere her (kræver login)
Nye GLS-aftaler for 2015 på plads
(03.12.14) På GA's rabataftale med GLS er der uændrede priser på pakke- og express-forsendelser i det nye år. Som medlem af GA kan man altså stadig opnå rabatter på min. 25 pct.
Læs mere her
Medlemstilbud: 20 pct. rabat til Tivoli
(03.12.14) Forsød december med et besøg i et julepyntet Tivoli. Indtil 19. december kan du købe årskort til den gamle have i København med rabat.
Se rabatten - og alle de andre rabataftaler - her
Hjælp til CSR
(03.12.14) Har du brug for hjælp til at gennemgå din virksomheds praksis i forhold til CSR, så kontakt Marie Raun Knudsen på 40 90 91 10 eller mrk@ga.dk
Stor markedsanalyse af storformat
(13.11.2014) Den store markedsanalyse af storformatbranchen, FESPA print census, der blev sat i værk FESPA Digital i München i maj, har brug for input fra Danmark, så vi kan få en nordisk opgørelse over branchens tilstand. Derfor opfordres danske storformatproducenter til at deltage i den løbende undersøgelse. Det fortæller Anders Mosumgaard fra GA Sign & Textil.
Læs mere
Elever skabte kampagne på ét døgn
(13.11.2014) 48 elever fra Media College Aalborg og Københavns Tekniske Skole kæmpede i et døgn på Media College Aalborg i Roland DG Challenge 2014, hvor eleverne fra Grafisk Tekniker- og Mediegrafikeruddannelserne skulle nå at lave et omfattende kampagneforslag for Lungepatient.dk.
Læs mere
Ny udskydelse af reklameskat
(7.10.2014) Regeringens varslede indførelse af særskat på reklamer er igen udskudt. Det fremgår af lovprogrammet, hvor lovforslaget mod forventning først fremsættes i slutningen af januar. Grafisk Arbejdsgiverforening hilser udskydelsen velkommen, men kræver reklameskatten taget helt af bordet.
Læs mere
GA: bevar banderolerne
(01.10.2014) GA advarer mod afskaffelse af banderoler på spiritus som foreslået af regeringen, da det efter GA’s opfattelse vil have en række negative konsekvenser at fjerne den synlige dokumentation for, at varerne er korrekt beskattet.
Læs mere her
Grafisk Dag – billeder og præsentationer
(01.10.2014) Niveauet var som altid højt, da Grafisk Dag løb af stablen d. 18. september. I år med temaet Inspiration til nye retninger.
Se billeder fra dagen, deltagerliste og præsentationer her
EU blåstempler omstridt reklameafgift
(27.08.2014) Den danske regering kan nu gå videre med indførelsen af reklameafgiften, efter at EU-Kommissionen efter to års behandlingstid har afgjort, at den ikke udgør ulovlig statsstøtte.
Læs mere
GA hædret for bedste printannoncer i juli
(27.08.2014) Bladet Markedsføring har kåret Grafisk Arbejdsgiverforenings annonce for Grafisk Dag 2014 til månedens annonce i juli sammen med en annonce fra Kunde & Co for Eilersen Sofa.
Læs mere
Analyse: Det trykte medie virker
(27.08.2014) Kundemagasiner bliver i gennemsnit taget i hænderne 2,7 gange, og de bliver gemt i mere end to uger. Sådan lyder et af de opløftende resultater i en stor metaanalyse foretaget for Print Power.
Læs mere her
Statens Indkøb udbyder ny rammeaftale på trykkeri, kopi- og printydelser
(11.07.2014) Den statslige rammeaftale på trykkeriydelser er kommet i begrænset udbud. Frist for indgivelse af prækvalifikationsanmodning er onsdag den 20. august 2014.
Læs mere
GA viste flaget på Folkemødet
(11.07.2014) GA havde for tredje år i træk en delegation med til Folkemødet på Bornholm, hvor politikere og andre beslutningstagere forsamles i Allinge.
Læs mere
FESPA Digital 2014 satte rekord
(03.07.2014) FESPA Digital messen der blev holdt i München i slutningen af maj, satte rekord med næsten 17.000 besøgende fra hele verden. GA Sign & Textil var med.
Læs mere
Sign & Textil-dagen med fokus på talentudvikling
(03.07.2014) "Udvikling, bøvl, ledelse og effektiv talentudvikling" er titlen på GA Sign & Textil-dagen, der afholdes for første gang i år. Dagen finder sted den 17. september 2014 - altså dagen før Grafisk Dag 2014. Lige som Grafisk Dag afholdes Sign & Textil-dagen i Nyborg.
Læs mere
GA med i EU-projekt om CSR
(10.06.14) GA deltager i et EU-projekt om CSR inden for den grafiske branche. Målet er at skabe viden og opmærksomhed om CSR samt en forretningsmæssig forståelse for de fordele, det kan give alle aktører i den grafiske værdikæde at arbejde strategisk med CSR.
Læs mere
Hvad siger din grønne profil om dig?
(10.06.14) Har du brug for hjælp til at få tjekket din virksomheds grønne profil, er GA altid klar med rådgivning.
Læs mere
Nye regnskabstal
(10.06.14) Få indblik i nøgletallene for virksomheder, der beskæftiger sig med tryk samt serigrafi og skilteproduktion. Brancherapporter for områderne er netop blevet offentliggjort.
Se rapporterne her (kræver login)
Bogbinderkonference i Helsinki
(10.06.14) Intergraf inviterer til deres årlige 'European Conference on Bookprinting, Binding and Print Finishing'. Konferencen finder sted 22. til 23. september i Helsinki og er gratis for medlemmer af GA.
Læs mere om konferencen her
Palle Rosendahl genvalgt som formand
(14.05.14) GA afholdt fredag den 9. maj generalforsamling på Helgavej i Odense, hvor formand Palle Rosendahl blev genvalgt for de kommende to år.
Læs mere
Grafiske produkter ind i valgkampen
(14.05.14) GA skal igen deltage i årets store politiske begivenhed, Folkemødet på Bornholm, og et af de emner, vi er inviteret til at drøfte, er politisk valgkommunikation. Her vil vi gerne høre jeres erfaringer. Både trykt og digitalt. Hvad kan den grafiske branche byde ind med ud over valgplakater til at klistre på masonitplader? Eller er der måske også nyt inden for den klassiske valgplakat, brochure, gimmicks med mere? Skriv til jlh@ga.dk eller ring på 40 90 91 18 og fortæl, hvilke erfaringer I har med valgkommunikation. Så tager vi budskabet med til Bornholm.
Falske fakturaer spøger igen
F(14.05.14) lere svindelgrupper har specialiseret sig i at udsende falske fakturaer i håb om, at de vil slippe igennem virksomhedernes bogholderi og blive betalt som enhver anden regning. Denne gang er det "OfficeDirect", der er på spil.
Læs mere her
Ny deadline for svanefornyelse
(14.05.14) Trykkeriernes frist for fornyelse af deres licens til Svanen version 5 er endnu en gang rykket. Den nye frist er 31. oktober 2014. Det er dog klogt at påbegynde ansøgningsprocessen allerede nu.
Læs mere her
Nemmere og billigere klimacertificering via ClimateCalc Basic
(14.05.14) GA lancerer nu ClimateCalc Basic, der er en simpel udgave af klimaberegningsværktøjet ClimateCalc. Ved brug af ClimateCalc Basic skal en grafisk virksomhed indtaste markant færre data, hvilket gør arbejdet nemmere, hurtigere og billigere.
Læs mere
Nedsættes kravene til den nye svane?
(14.05.14) Miljømærkning Danmark har varslet, at kravene til Svanen version 5 formentlig slækkes for bl.a. digitaltryk. Dette skyldes, at kravene ifølge Miljømærkning Danmark muligvis er sat for højt, så en række virksomheder ikke vil kunne opnå licensen.
Læs mere her
Håndbog: Kvalitetsledelse og farvestyring
(14.05.14) GA har i samarbejde med Martin Clausen og Bård B. Sandstad udarbejdet en håndbog om kvalitetsledelse og farvestyring.
Læs mere (kræver login)
Flere fordele ved ny pensionsaftale
(29.04.14) Sampension, der administrerer Grafisk Pension, tilbyder nu både sundhedsordning og en attraktiv lønrefusionsordning, som kan gøre det muligt at beholde en sygemeldt medarbejder længere i jobbet.
Læs mere her

Danskerne brugte 23,5 mia. kr. på reklamer i 2013
(29.04.14) Det samlede reklameforbrug i Danmark lå sidste år på 23,5 mia. kr. Det viser den seneste reklameforbrugsundersøgelse fra Dansk Oplagskontrol. Undersøgelsen viser, at det totale reklameforbrug faldt med 965 mio. kr. svarende til 3,9 pct. i forhold til 2012. For de trykte medier var faldet 8,2 pct. og for andre tryksager var det 34,9 pct. Internet tegner sig nu for 39 pct. af annoncemarkedet.
Læs mere her (kræver login)
Staten udbyder rammeaftale på trykydelser
(29.04.14) Moderniseringsstyrelsen meddeler, at der i løbet af forsommeren kommer et begrænset udbud i regi af Statens Indkøb på forpligtende indkøb af trykkeriydelser. I første omgang i form af en prækvalifikation.
Mæglingsforslag vedtaget
(29.04.14) Som det fremgik af medierne den 11. april, er mæglingsforslaget af 21. marts 2014 vedtaget. Vedtagelsen betyder, at GA’s overenskomster fornyes i overensstemmelse med det beskrevne i GA’s notat af 3.3.2014. Notatet ligger her. Samme sted findes oversigter over overenskomsternes nye betalingssatser. GA udsender cirkulærer og renskrift af overenskomsterne snarest muligt.
Erhvervsrejse til Holland
(02.04.14) Fra 4. til 7. maj kan du komme på fire spændende virksomhedsbesøg, besøge Canon/Océs digitale udviklingsafdeling samt opleve Amsterdam i den berømte tulipanuge. Læs mere.
Branchen gør klar til 3D-print
(02.04.14) GA Sign & Textils 3D-print-arrangement i Aalborg blev en succes med knap 50 deltagere, der fik en række inspirende oplæg om de muligheder, som den nye teknologi bringer med sig. Læs mere her.
Danske tryksager hitter i udlandet
(02.04.14) Eksporten af tryksager steg i 2013 med 9,8 pct. i forhold til året før, og her har varegruppen reklametryksager haft den største fremgang. Der eksporteres især tryksager til det norske marked, hvor der ses en stigning i 2013 på 25,3 pct. i forhold til 2012. Læs mere.
Den grafiske branche er rustet til fremtiden
(12.03.14) Overgangen fra trykkeri til full service provider på digitale platforme er i fuld gang blandt GA’s medlemmer. Det viser GA's medlemsundersøgelse. Det er sværere at tjene penge på trykning, efterspørgslen falder og virksomhederne satser på nye ydelser.
Se resultatet af medlemsundersøgelsen her
Danskerne elsker bøger - og de skal være på tryk
(12.03.14) Den trykte bog lever i bedste velgående og giver skærmen baghjul. Ikke mindst de unge elsker at bladre i siderne. Det viser en ny You Gov-undersøgelse, som Grafisk Arbejdsgiverforening har fået udarbejdet.
Læs mere
Informationsmøder om OK 2014 og ny brancheaftale om lønadministration
(12.03.14) Hvad er ændret i GA’s nye overenskomster? Og hvordan ser GA’s nye brancheaftale om lønadministration ud? Det kan du høre om på de medlemsmøder, som GA afholder fra den 24. marts til 1. april rundt om i landet.
Få flere informationer om møderne her
Gå hjem-møde: 111 tips, du vil elske
(12.03.14) Anders Grønborg og Esben Mols Kabel startede Lasertryk som studerende. Virksomheden voksede hurtigt, og de to grundlæggere, der er kendt som 'branchens frække drenge', fortæller nu hvordan i bogen '111 tips du vil elske'. Gå hjem-mødet finder sted d. 10. april hos GA i Odense.
Læs mere om arrangementet og hvordan du tilmelder dig
Medier genopstår på tryk
(03.03.14) I dag genopstod Ugebrevet Mandag Morgen som trykt medie, efter at have været rent online-medie siden juni 2012.
Læs mere
Har du følt dig urimelig behandlet?
(25.02.14) GA's erhvervsadvokat Jens Borring har i den seneste tid modtaget henvendelser fra medlemsvirksomheder, som oplever urimelige og bondefangeragtige vilkår i forbindelse med digitalprintaftaler med tilhørende servicekontrakter. Har du oplevet det samme, vil GA's juridiske afdeling gerne høre fra dig.
Læs mere
Lønsystem tilpasset den grafiske branche
(25.02.14) GA har sammen med ProLøn lanceret et nyt lønsystem tilpasset den grafiske branches overenskomster. Det sparer både tid og penge ved lønkørslerne.
Læs mere her
Er dine samarbejdspartnere med- eller modspillere?
(25.02.14) Kom til GA KREATIV-inspirationsmøde, hvor du bliver klædt på til at undgå faldgruber i samarbejdet med medarbejdere og kunder.
Læs mere om inspirationsmøderne
Ny måde at opgøre returpapirpriser
(25.02.14) EUWID har ændret opgørelsen af priser på returpapir fra en intervalbaseret pris pr ton til en månedlig prisændring pr ton.
Læs mere her
PEFC øger dokumentationskrav til certificerede virksomheder
(07.02.14) Når PEFC’s nye sporbarhedsstandard træder i kraft den 24. februar 2014, medfører den øget krav om dokumentation for PEFC-certificerede virksomheder. GA har udarbejdet et standardskema, som certificerede virksomheder kan downloade og sende til deres leverandører af PEFC-certificeret materiale.
Læs mere
Er 3D-print en mulighed for os?
(07.02.14) GA Sign & Textil holder i samarbejde med Media College Aalborg et eftermiddagsseminar om 3D-print onsdag den 26. marts kl. 13-16. Overskriften for arrangementet lyder ’3D-print. Hvad er det, og er det en mulighed for os?’
Læs mere om seminaret og hvordan du tilmelder dig
Opdaterede priser på kontorartikler og emballage for 2014
(07.02.14) I GA’s rabataftale med PaperLinx er der nu opdaterede priser på sortimentsvarer
Læs mere her (kræver login)
Personaleomkostninger pr. 1. januar 2014
(07.02.14) På GA's hjemmeside kan du finde de nyeste oversigter over personaleomkostninger. Nyt pr. 1. januar 2014 er, at tilskud til uddannelsesaftaler samt aldershjælpen er fjernet.
Læs mere og find alle oversigter her (kræver login)
Vil du eksportere til Norge og Sverige?
(29.01.14) GA er ved at få udarbejdet analyser af det norske og svenske marked. Analysernes resultater bliver præsenteret på to møder, hvor cheferne for hhv. handelsafdelingen i Oslo og i Stockholm fortæller om mulighederne på deres hjemmemarkeder.
Læs mere her
Thomas Torp i studiet hos DR
(29.01.14) I forbindelse med GA's seneste undersøgelse af danskernes læsevaner har GA's adm. direktør Thomas Torp netop været i kulturnyt på DR.
Læs mere og hør udsendelsen
Få 10.000 kroner for praktikanten
(29.01.14) Lav en uddannelsesaftale med en grafisk elev og få en kontant belønning. Sådan lyder det nyeste tiltag fra GA Østjylland.
Læs om det her
Trues af suspekt varemærkeorganisation
(29.01.14) Flere danske virksomheder oplever at få påmindelser om, at deres varemærker skal fornyes. Disse påmindelser kommer fra VOD - Varemærke Organisation Danmark A/S, og en hurtig Googlesøgning viser, at mange også skriver under i den tro, at VOD er en del af Patent- og Varemærkestyrelsen. Det er de imidlertid ikke.
Læs mere
Ny brancheaftale på brugte offset-trykplader
(14.01.14) Med GA’s brancheaftale på brugte plader opnår du en høj fast procentdel for dine plader i forhold til børsnoteringen på aluminium.
Læs mere her
Svanen version 5.3 udsættes i tre måneder
(14.01.14) Det nye kriteriesæt for det Nordiske miljømærke Svanen version 5.3, hvis ikrafttræden officielt skulle ske med udgangen af marts måned 2014, udskydes i tre måneder.
Læs mere her
Få 35 pct. rabat på Softworld-kurser
(14.01.14) GA har indgået en aftale med Softworld, som giver medlemmer rabat på alle Softworlds åbne kurser.
Læs mere her
GA med i stort energiprojekt
(14.01.14) ”Energy Management Standardization in Printing Industry” er titlen på et stort europæisk projekt, GA er kommet med i. Projektet udføres i samarbejde med Holland, Tyskland, Tjekkiet og Spanien og løber over 30 måneder fra 1. marts i år.
Læs mere her
Ændrede vilkår på GA's forsikringsordning
(17.12.13) GA’s forsikringsordning med Codan er blevet evalueret. Det har vist sig, at ordningen ikke er rentabel, da en mindre gruppe medlemmer har markant flere skader end forudsat i aftalen med Codan. Derfor har Codan nu taget situationen op med GA’s forsikringsudvalg for at beskytte den fælles forsikringsaftale.
Læs de ændrede forsikringsvilkår her
GLS' pakkepriser er uændrede i 2014
(17.12.13) Medlemmer af GA opnår stadig attraktive priser på at sende pakker med GLS. Priserne i 2014 holdes nemlig i ro.
Læs mere her (kræver login)
Få inspiration til tryk
(17.12.13) Tryksagskampagnen har nu kørt i snart tre år og er ved vejs ende. Der kommer dog stadig flere eksempler på den kreative tryksag på kampagnens hjemmeside. Senest har vi blandt andet fået uploadet billeder af en anderledes julekalender samt en direct mail med levende billeder.
Se alle de inspirerende tryksager her
EU fortsat uafklaret om reklameafgiften
For godt et år siden blev den meget omdiskuterede reklameafgift vedtaget i Folketinget, men sagen er fortsat langt fra afklaret.
Læs mere om det her
Aftagende lønudvikling
(26.11.2013) Inden for grafisk industri og forlagsvirksomhed steg årsstigningstakten med 1,2 i tredje kvartal 2013 i forhold til sidste år. Det viser tal fra DA’s konjunkturstatistik. På hele DA-området steg den med 1,6 i samme periode.
Læs mere om det her (kræver login)
Stadig stabilt annoncemarked
(26.11.2013) Der er ingen store udsving, når man kigger på tredje kvartals resultater fra annoncemarkedet for specialmedier. Lige som i andet kvartal endte det i indeks 99 sammenlignet med sidste år. Det viser tal fra Danske Mediers Annoncebarometer.
Læs mere i GA’s konjunkturbarometer lige her
Hvordan undgår du, at samarbejde ender i uønsket konkurrence?
(30.10.2013) GA har udarbejdet en samarbejdsaftale, som hindrer udøvelse af konkurrerende virksomhed til skade for medlemsvirksomheden. GA’s medlemsvirksomheder indgår i større og større omfang aftaler med andre virksomheder, der har en hovedaktionær, en underleverandør eller lignende, hvor der kan være risiko for, at den viden, der udveksles mellem medlemsvirksomheden og dennes kunde, bruges til at udøve konkurrerende virksomhed.
Læs mere om samarbejdsaftalen her (kræver login)
Grafisk Arbejdsgiverforening får ny direktør
Grafisk Arbejdsgiverforening (GA) har ansat den 44-årige cand. oecon. Thomas Torp som ny administrerende direktør. Thomas Torp kommer fra en stilling som public affairs direktør i PFA Pension, hvor han bl.a. har haft ansvar for ekstern kommunikation, politisk interessevaretagelse og CSR. Læs mere her
GA tilbyder en hurtig analyse af Svanen version 5.1
(08.10.2013) Det nye kriterium for Svanen flyver højere end nogensinde. Der findes i dag to officielle miljømærker i Danmark, Svanen og Blomsten. Med Svanens nye kriterier kan det være fordelagtigt at foretage en nærmere analyse af fordele og ulemper ved de to miljømærker. Den analyse har GA udviklet et værktøj til, således at virksomheden hurtigt kan skabe sig et overblik. Læs mere her
Har du brugt GA’s gratis erhvervsjuridiske hotline?
(08.10.2013) Hvem har ansvaret ved fejl? Hvordan skruer du en digital konkurrence lovligt sammen? Hvordan undgår du, at andre stjæler din ide? Det kan GA’s erhvervsjuridiske hotline hjælpe dig med. Du kan få gratis telefonisk rådgivning vedrørende detaljer i f.eks. markedsførings- og persondataloven. Læs mere
Få et gratis tjek af virksomhedens telefoni-setup
(08.10.2013) Har du de rigtige abonnementer? Burde du gå over til IP-telefoni? Eller fylder teleudgifterne for meget i regnskabet? Der er hjælp at hente hos GA. Læs hvordan her
Vellykket Grafisk Dag 13 på Nyborg Strand
(17.09.2013) Der var fuldt hus på Hotel Nyborg Strand, da branchen var samlet for at få inspiration og mødes med kolleger og konkurrenter. Bænket på de grønne stole kunne de 302 gæster få input fra fem foredragsholdere, der på hver sin måde tog udgangspunkt i emnet: Kunsten at få succes. Se billeder fra dagen og læs mere her
Vær opmærksom på de nye FSC-krav
(17.09.2013) I løbet af efteråret lancerer FSC en ny database til registrering og kontrol af handlen med FSC-certificeret materiale. Der er efter GA’s vurdering tale om den mest omfattende ændring i kravene til FSC-sporbarhed, der hidtil er set. Mere end 100 grafiske virksomheder er berørt, og de bør allerede nu være opmærksomme på de nye krav. Læs mere
GA lancerer GA KREATIV
(17.09.2013) Nu træder GA for alvor ind på et område, hvorfra foreningen gennem de seneste år har oplevet en øget medlemstilgang. Det nye GA KREATIV har fokus på bureauvirksomheder inden for eksempelvis foto, reklame og web. Læs mere om det nye initiativ her
Grafiske medaljevindere fejret i Odense
(17.09.2013) 29. august var en festdag. Her fik 26 dygtige, unge fagfolk overrakt sølv- og bronzemedaljer for deres svendeprøver inden for de grafiske uddannelser. Se flere billeder og læs mere her